Vodomjerno okno VO-2E/50

Montažno vodomjerno okno VO 2-E sa nastavkom 50 cm služi za ugradnju vodomjernog uređaja. Sastoji se iz donjeg dijela, srednjeg dijela i gornjeg dijela.

Svi betonski dijelovi su izrađeni iz armiranog, vodonepropusnog, vibriranog betona razreda tlačne čvrstoće C30/C37.

Ukupna težina montažnog vodomjernog okna je oko 3770 kg.

U donjem dijelu ostavljeni su 3 otvora veličine 10 cm x 10 cm. Otvori u okomitim stjenkama služe za ulaz, odnosno prolaz vodovodnih cijevi u okno. Otvori su ostavljeni sa sve četiri strane, tako da je moguć prolaz cijevi u svim smjerovima, ovisno o konkretnoj situaciji na terenu.

Slijepi otvor u dnu je za ispust vode iz okna u kanalizaciju (ako ne postoji opasnost od povratnih voda), ili na okolni teren, ako to dozvoljava konfiguracija terena. Slijepi otvori u stijenkama su promjera Φ 80 mm, a u podu Φ 50 mm.

U gornjem dijelu predviđen je otvor veličine 60 x 60 cm za ulaz u okno.

Poklopac se pričvršćuje za betonski okvir vijcima koji su ugrađeni u betonski okvir. Poklopac je izrađen iz željeza te obojan temeljnom bojom. Predviđen je otvor za lokot, tako da je moguće zaključavanje okna.

U svim dijelovima su ugrađene kuke za transport. One ujedno služe za centriranje elemenata prilikom postavljanja.

Svi spojevi elemenata radi vodonepropusnosti moraju biti brtvljeni građevinskim ljepilom ili vodonepropusnom PUR pjenom.

Napomena:
Montažno vodomjerno okno VO 2-E sa nastavkom 50 cm je predviđeno za ugradnju u zelenu površinu.

Postoji mogućnost ugradnje u voznu traku. U tom slučaju se predviđa dodatno ojačanje betonom, prema uputama proizvođača te ugradba lijevano – željeznog poklopca odgovarajuće nosivosti.

Unutarnje mjere: 184 x 117 x 193 (duljina x širina x visina).