Vodomjerno okno VO-1V/10

Montažno vodomjerno okno VO 1V služi za ugradnju vodomjernog uređaja. Sastoji se iz donjeg dijela, gornjeg dijela, okvira za prilagodbu terenu, željeznog poklopca i željezne penjalice za ulaz u okno.

Svi betonski dijelovi su izrađeni iz armiranog, vodonepropusnog, vibriranog betona razreda tlačne čvrstoće C30/37.

Nosivost je 5 tona.

Ukupna težina montažnog vodomjernog okna je oko 1400 kg.

U donjem dijelu ostavljeni su slijepi otvori u okomitim stjenkama. Slijepi otvori u okomitim stjenkama služe za prolaz vodovodne cijevi kroz okno. Otvori su ostavljeni sa sve četiri strane, tako da je moguć prolaz cijevi u svim smjerovima, ovisno o konkretnoj situaciji na terenu.

Otvor u dnu je za ispust vode iz okna u kanalizaciju (ako ne postoji opasnost od povratnih voda), ili na okolni teren, ako to dozvoljava konfiguracija terena. Slijepi otvori u stijenkama su promjera Φ 80 mm, a u podu Φ 50 mm.

U gornjem dijelu postoji otvor veličine 60 x 60 cm za ulaz u okno.

Poklopac se pričvršćuje za betonski okvir vijcima koji su ugrađeni u betonski okvir. Poklopac i penjalica su izrađena iz željeza te obojani temeljnom bojom. Predviđen je otvor za lokot, tako da je moguće zaključavanje okna.

U svim dijelovima su ugrađene kuke za montažu. One ujedno služe za centriranje elemenata prilikom postavljanja.

Svi spojevi elemenata radi vodonepropusnosti moraju biti brtvljeni građevinskim ljepilom.

Napomena:

Montažno vodomjerno okno VO 1V je predviđeno za ugradnju u zelenu površinu.

Postoji mogućnost ugradnje u voznu traku. U tom slučaju se predviđa dodatno ojačanje betonom, prema uputama proizvođača te ugradba lijevano – željeznog poklopca odgovarajuće nosivosti.

Unutarnje mjere: 120 cm x 90 cm x 130 cm (duljina x širina x visina).